
کانال های خبری شبکه های اجتماعی باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند
امروزه شبکه های اجتماعی و کانال های تلگرام، به ابزاری مهم برای انتشار اخبار و اطلاع رسانی در زندگی روزمره ما بدل شدند. حدود یک سال از اضافه شدن قابلیت کانال به تلگرام می گذرد و در این مدت کانال های فارسی زبان بسیار زیادی با اهداف مختلف در این برنامه ایجاد شدند.
محمود واعظی امروز در حاشیه همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی پیشنهادی مطرح شد مبنی بر اینکه کسانی که دارای کانالهای مختلف در شبکههای اجتماعی با تعداد اعضای قابل توجه هستند، باید احراز هویت شوند.
وی در ادامه تأکید کرد: «این موضوع به این دلیل است که فعالیتهای خبری و اطلاعرسانی در این کانالها باید مورد استناد باشد تا مردم بتوانند به آنها اعتماد کنند؛ بر این اساس مقرر شد این فعالان شبکههای اجتماعی از یک مرجع مشخص مجوز فعالیت بگیرند. بر این اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول شد تا ظرف مدت یک ماه کمیتهای تشکیل داده و برای ساماندهی این شبکهها آئیننامه تدوین کند.»
واعظی با بیان اینکه ساماندهی انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی تنها مربوط به کانالهای تلگرام نمیشود، گفت: مقرر شده است در این آئیننامه ساز و کاری برای ساماندهی تمامی محتواهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی که دارای اعضای قابل توجهی هستند، تدوین شود.
وی در خصوص تعداد دنبال کنندگان کانال های مد نظر شورای عالی فضای مجازی گفته است: «موضوعی که در شورای عالی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفت، پیشنهاد ساماندهی کانالهای با بیش از ۵۰۰۰۰ عضو بود، اما مصوبهای برای این تعداد دیده نشده است و قرار بر این شد تا کمیتهای که از سوی وزارت ارشاد تشکیل میشود، در مورد این رقم و جزئیات دیگری از طرح احراز هویت و ساماندهی شبکههای اجتماعی و کانالهای تلگرام تصمیمگیری کند.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه پیرامون همکاری با موتور جستجوی روسی یاندکس در ایران نیز اظهار داشته است که هیأت مخابراتی روسی که از دو روز گذشته به تهران آمده در خصوص همکاری با ایران در حوزه های مختلف ارتباطی مذاکره کرده است و موضوع همکاری با موتور جستجوی یاندکس در ایران نیز یکی از موضوعات مورد بحث و مذاکره بوده، اما به گفته ی واعظی هنوز تصمیمی روشن و قطعی در این زمینه گرفته نشده است.