گجت و پوشیدنی

طراحی حسگر چسبی BodyNet که وضعیت سلامت بدن را بررسی می‌کند

یک سال پیش بود که خبر رسید محققان دانشگاه استنفورد یک حسگر پوشیدنی برای پوست ساخته‌اند که می‌تواند با استفاده از سطح کورتیزول در عرق، میزان استرس را اندازه‌گیری کند. حال محققان همین دانشگاه حسگر مشابهی ساخته‌اند که می‌تواند علائم حیاتی بدن را ردیابی کند. این فناوری جدید BodyNet نام گرفته و توسط یک مهندس شیمی به نام Zhenan Bao رهبری شده است. این محقق تاکنون اختراعات زیادی در حوزه فناوری داشته است.

این برچسب که با تلاش سه ساله یک تیم ۱۴ نفره از محققین دانشگاه استنفورد طراحی شده قادر است بدون اینکه حتی آن را روی دست خود حس کنید، داده‌های فیزیولوژیکی بدنتان را از قبیل ضربان قلب، شمارش تنفس، فعالیت‌های عضلانی و… زیر نظر بگیرد و به کمک یک سیستم شناسایی امواج رادیویی (Radio Frequency IDentification یا RFID)، اطلاعات جمع‌آوری شده را به یک رسیور (دریافت کننده) که روی لباس نصب می‌شود بفرستد.

حسگر بادی نت از ماده الاستومر قابل کشش و غیر آلرژی‌زا ساخته شده است که بر روی آن، با جوهر فلزی بخش‌های حساس الکترونیکی چاپ شده است. همچنین آنتن‌های شناسایی منعطف فرکانس‌های رادیویی (RFID) هم روی صفحه حسگر قرار گرفته است. در آزمایش این دستگاه، چندین نمونه روی مچ دست و شکم افراد آزمایش‌ شونده چسبانده شد. حسگر توانست در این نقاط میزان دقیق نبض و تنفس فرد را اندازه‌گیری کند. این کار هم با تشخیص انقباض و انبساط پوست افراد انجام شد.

همچنین محققین نوع جدیدی از سیستم RFID را طراحی کردند که منبع تغذیه آن از طریق یک باتری تأمین شده و می‌تواند علی‌رغم نواسانات پیوسته، سیگنال‌های قدرتمند و پایداری را به رسیور ارسال کند. سپس اطلاعات جمع‌آوری شده را مرتبا از طریق یک بلوتوث به گوشی، کامپیوتر و یا دستگاه مشابه ارسال می‌کند. در نهایت، هنگامی که حسگر بتواند معیارهای حیاتی دیگر بدن از قبیل دمای بدن را هم اندازه بگیرد، فناوری بادی‌نت می‌تواند برای نظارت بر بیماران مبتلا به اختلالات خواب و یا اختلالات قلبی هم کاربرد داشته باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا