فناوری می‌تواند از منابع پایدارتری استفاده کند و اکنون محققان دانشگاه صنعتی کوئینزلند (QUT) به یک منبع غیرمعمول برای ساخت نمایشگر روی آورده‌اند. این گروه نشان داده است که از موهای انسان که در آرایشگاه‌ها به سطل زباله ریخته می‌شود، می‌توان برای ساخت نمایشگرهای OLED استفاده کرد.

مو منبع خوبی از کربن و نیتروژن است که برای ساختن ذرات ساطع کننده نور مفید است. محققان موها را فرآوری کرده و سپس در دمای 240 درجه سانتیگراد سوزاندند تا ماده‌ای را که دارای کربن و نیتروژن است، به جا بماند. محققان سپس این ماده را به نانونقطه‌های کربن (carbon nanodots) تبدیل کردند که کمتر از 10 نانومتر اندازه دارند.

سپس نانونقطه‌ها در یک پلیمر پراکنده می‌شوند، جایی که آنها را در آنچه که جزایر نانو می‌نامند، تجمع می‌کنند. این‌ها چیزی هستند که می‌توانند به عنوان لایه فعال در دستگاه OLED استفاده شوند. هنگامی که یک ولتاژ کوچک اعمال می‌شود، نانونقطه‌ها به رنگ آبی می‌درخشند. محققان می‌گویند این نانونقطه‌ها خیلی درخشان نیستند، اما هنوز هم می‌تواند از آنها در نمایشگرهای مقیاس کوچک مانند دستگاه‌های پوشیدنی استفاده کرد.

البته باید اشاره کنیم که نقطه‌های کربنی تولید شده توسط محققان دانشگاه کویینزلند نور کافی برای استفاده در نمایشگرهای تلویزیون‌ها را تولید نمی‌کنند اما می‌توانند در نمایشگرهای ارزان قیمت و انعطاف‌پذیر در دستگاه‌های هوشمند کوچک یا لباس‌ها به کار بروند. به عنوان مثال می‌توان در بطری‌های شیر سنسوری تعبیه کرد که انقضای محصول را تشخیص دهد و تاریخ مصرف دقیق را از طریق یک نمایشگر روی بطری به کاربر اطلاع دهد.

این گونه نمایشگرها را می‌توان از طریق کربن دات‌های تولید شده از موی انسان ساخت. محققان قصد دارند در قدم بعدی از موی حیوانات برای تولید نمایشگرهای کربن دات استفاده کنند. شاید ساعت هوشمند بعدی شما از موی حیوان خانگی خودتان ساخته شده باشد.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *