
گوگل کروم از Gemini Nano برای مقابله با کلاهبرداریهای آنلاین استفاده میکند
گوگل اخیراً جزئیاتی را درباره استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای مقابله با کلاهبرداریهای آنلاین در پلتفرمهایی مانند جستجوی گوگل، اندروید و کروم منتشر کرده است. یکی از مهمترین تغییرات، بهکارگیری مدل Gemini Nano در حالت Enhanced Protection مرورگر کروم است که به کاربران لایه امنیتی بیشتری در برابر تهدیدات آنلاین ارائه میدهد.
این مدل هوش مصنوعی بهصورت دروندستگاهی (on-device) عمل میکند و به کروم امکان میدهد بهسرعت سایتهای مشکوک را شناسایی کند و حتی در برابر کلاهبرداریهایی که تاکنون مشاهده نشدهاند، محافظت کند. حالت Enhanced Protection از سال 2020 در کروم فعال بوده و بخشی از قابلیت Safe Browsing محسوب میشود. کاربران میتوانند این ویژگی را از مسیر Settings > Privacy and Security > Security فعال کنند.
گوگل اعلام کرده که کلاهبرداریهای پشتیبانی فنی یکی از بزرگترین تهدیدات آنلاین هستند و این شرکت با استفاده از رویکرد جدید مبتنی بر هوش مصنوعی در حال مقابله با آنهاست. در بهروزرسانیهای آینده، این قابلیت امنیتی به دستگاههای اندرویدی نیز گسترش خواهد یافت و انواع بیشتری از کلاهبرداریها را پوشش خواهد داد.
علاوه بر این، گوگل قصد دارد از یادگیری ماشینی دروندستگاهی برای هشدار دادن به کاربران اندروید در برابر اعلانهای مخرب یا گمراهکنندهی وبسایتها استفاده کند. این هشدارها شامل گزینههایی برای لغو اشتراک یا مشاهدهی محتوای مسدود شده خواهند بود.
طبق گزارشهای منتشرشده، سرمایهگذاریهای گوگل در سیستمهای تشخیص کلاهبرداری مبتنی بر هوش مصنوعی باعث شده تا این شرکت بتواند 20 برابر صفحات مشکوک بیشتری را در جستجوی گوگل شناسایی کند. در سه سال گذشته، گوگل چندین بهبود مرتبط با هوش مصنوعی را در سیستمهای ضدکلاهبرداری خود اعمال کرده است.
این شرکت از قابلیتهای هوش مصنوعی برای تحلیل حجم عظیمی از متن و شناسایی الگوهای زبانی ظریف و ارتباطات موضوعی استفاده میکند که ممکن است نشاندهنده کمپینهای کلاهبرداری هماهنگ یا روایتهای جعلی نوظهور باشند.
در گزارش اخیر، گوگل اعلام کرده که توانسته 80 درصد از کلاهبرداریهای مربوط به خدمات پشتیبانی خطوط هوایی را کاهش دهد، جایی که کلاهبرداران خود را بهعنوان نمایندگان رسمی معرفی میکردند تا از مسافران سوءاستفاده کنند. همچنین، صفحات گمراهکنندهای که وانمود میکردند منابع رسمی مانند ویزا یا خدمات دولتی هستند، در سال 2024 بیش از 70 درصد کاهش یافتهاند.
این گزارش همچنین شاخصهایی برای شناسایی سایتهای کلاهبرداری ارائه میدهد. بهعنوان مثال، دامنههای مشابه یکی از روشهای رایج برای فریب کاربران هستند. همچنین، کاربران باید به فرمتهای غیرعادی، فونتهای نامتعارف یا نمادهای غیرمنتظره توجه کنند و همیشه منابع رسمی را بررسی کنند.