بررسیلپ تاپ

بررسی سرفیس پرو 12 اینچی: کوچک‌تر، اما با برخی مصالحه‌ها

مایکروسافت با معرفی سرفیس پرو 12 اینچی، کوچک‌ترین و سبک‌ترین نسخه این سری را ارائه کرده است. این دستگاه با وزن 1.5 پوند و ضخامت 7.8 میلی‌متر، شباهت زیادی به آپید پرو 12.9 اینچی دارد و باریک‌ترین مدل سرفیس تاکنون محسوب می‌شود.

با این حال، این طراحی جمع‌وجور به قیمت برخی مصالحه‌ها تمام شده است. پردازنده استفاده‌شده در این مدل نسبت به سرفیس پرو 13 اینچی سال گذشته عملکرد ضعیف‌تری دارد و صفحه‌نمایش نیز کیفیت پایین‌تری را ارائه می‌دهد. همچنین، صفحه‌کلید آن مانند نسخه‌های قبلی به‌صورت جداگانه و با قیمت 149 دلار فروخته می‌شود، اما برخلاف مدل‌های قبلی، امکان تنظیم زاویه برای تایپ راحت‌تر را ندارد.

اما آیا این تغییرات برای دستیابی به یک سرفیس پرو کوچک‌تر و 800 دلاری ارزش دارند؟ این بستگی به نیاز شما دارد. اگر به دنبال یک تبلت ویندوزی فوق‌العاده سبک هستید که در مواقع لازم بتواند به یک لپ‌تاپ 12 اینچی جمع‌وجور تبدیل شود، این دستگاه گزینه مناسبی خواهد بود. اما نباید انتظار بالایی از عملکرد آن داشته باشید. درست مانند ایسوس ZenBook A14، وزن کم و باریکی آن ویژگی‌های جذابی هستند، اما در کنار آنها، محدودیت‌هایی نیز وجود دارند.

طراحی و سخت افزار

مایکروسافت با معرفی سرفیس پرو 12 اینچی یک نسخه جمع‌وجورتر و سبک‌تر از مدل 13 اینچی ارائه داده است. این دستگاه نیم پوند سبک‌تر و 1.5 میلی‌متر نازک‌تر است، که باعث شده استفاده از آن بیشتر شبیه به یک تبلت واقعی باشد، در حالی که مدل‌های قبلی سرفیس همیشه کمی حجیم‌تر بودند. پردازنده اسپدراگون ایکس پلاس که از معماری آرم بهره می‌برد، نقش کلیدی در این تغییرات دارد.

استفاده از این پردازنده کم‌مصرف به مایکروسافت اجازه داده تا یک تبلت کوچک‌تر طراحی کند، بدون اینکه مجبور به استفاده از کیس‌های بزرگ‌تر برای دفع حرارت پردازنده‌های اینتل باشد. حتی مدل 13 اینچی سال گذشته که از سخت‌افزار کوالکام استفاده می‌کرد، تغییر چندانی نسبت به مدل‌های قبلی نداشت. سرفیس پرو 12 اینچی بدون فن طراحی شده است (درست مانند مک بوک ایر).

این ویژگی باعث می‌شود دستگاه کاملاً بی‌صدا باشد، اما ممکن است در محیط‌های گرم، عملکرد آن تحت تأثیر قرار گیرد (البته در لپ‌تاپ‌های فوق‌سبک، مشکل نویز فن چندان قابل توجه نیست، مگر در سیستم‌های مخصوص بازی یا ورک استیشن های حرفه‌ای). مایکروسافت برای کاهش اندازه و هزینه دستگاه، صفحه‌نمایش آن را نیز ساده‌تر کرده است.

برخلاف نسخه 13 اینچی که نمایشگر OLED با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز داشت، مدل 12 اینچی فقط به صفحه LCD با نرخ تازه‌سازی 90 هرتز مجهز شده است. رزولوشن آن نیز به 2196×1464 پیکسل کاهش یافته که نسبت به رزولوشن 2880×1920 مدل بزرگ‌تر، بسیار پایین‌تر است. این صفحه‌نمایش همچنان کیفیت خوبی دارد، رنگ‌ها زنده هستند و در نور خورشید به‌طور مناسبی نمایش داده می‌شوند، اما برای ویرایش حرفه‌ای عکس و ویدیو ایده‌آل نیست.

یکی از تغییرات قابل‌توجه، حذف پورت شارژ Surface Connect است. کاربران اکنون باید از دو درگاه USB-C برای شارژ دستگاه استفاده کنند. همچنین، مایکروسافت آداپتور برق را در جعبه محصول قرار نداده است و کاربران باید آن را جداگانه خریداری کنند. مایکروسافت همچنین یک صفحه‌کلید جدید برای این مدل طراحی کرده که برخلاف انتظار، به‌صورت جداگانه با قیمت 150 دلار فروخته می‌شود.

عملکرد و کارایی: یک دستگاه دوست‌داشتنی برای کارهای روزمره

سرفیس پرو 12 اینچی از نظر عملکرد، شگفتی خاصی ایجاد نمی‌کند. برخلاف مدل 13 اینچی که از پردازنده اسنپدراگون ایکس اولترا بهره می‌برد، این نسخه کوچک‌تر تنها برای کارهای سبک مناسب است. در مقایسه با مک بوک پرو M1، این دستگاه قدرت پردازشی کمتری دارد، اما همچنان می‌تواند وظایف روزمره مانند مدیریت چندین تب مرورگر، استفاده از Evernote، پخش موسیقی در Spotify و ویرایش تصاویر سبک را بدون مشکل انجام دهد.

البته، عملکرد پردازشی این مدل نشان می‌دهد که نباید انتظار زیادی از آن داشت. لپ‌تاپ‌های 12 اینچی همیشه با محدودیت‌های عملکردی مواجه بوده‌اند، مانند مک بوک 12 اینچی اپل که سرعت بالایی نداشت. اما کاربران این دستگاه‌ها را نه برای قدرت پردازشی، بلکه برای طراحی جمع‌وجور و قابلیت حمل آسان انتخاب می‌کنند. با وزن 1.8 پوند (همراه با صفحه‌کلید)، سرفیس پرو 12 اینچی 0.2 پوند سبک‌تر از مدل 13 اینچی است.

این ویژگی باعث شده که حمل آن بسیار راحت باشد و بتوان آن را به‌سادگی در کیف قرار داد. صفحه‌کلید جدید این مدل نیز کوچک‌تر از نسخه 13 اینچی است، اما تجربه تایپ همچنان روان و راحت باقی مانده است. البته، تاچ‌پد کوچک‌تر ممکن است برای برخی کاربران محدودیت ایجاد کند، اما دقت و عملکرد آن همچنان مناسب است. اگر به استایلوس علاقه دارید، می‌توانید Surface Slim Pen را با قیمت 130 دلار تهیه کنید.

مدل PCMark 10 Geekbench 6 CPU 3DMark Wildlife Extreme Cinebench 2024
مایکروسافت سرفیس پرو 12 اینچ (2025، اسنپدراگون ایکس پلاس) 12,300 2,315/10,915 3,140 108/530
مایکروسافت سرفیس پرو 13 اینچ (2024، اسنپدراگون ایکس الیت) 12,615 2,769/13,842 6,430 120/770
ایسوس Zenbook A14 (اسنپدراگون ایکس) 12,127 2,113/10,316 3,287 96/540
مایکروسافت سرفیس پرو 10 برای بیزینس (اینتل Core Ultra 5 135U) 5,772 2,085/8,827 2,546 90/524

این قلم به‌صورت مغناطیسی به بالای تبلت متصل می‌شود و برای یادداشت‌برداری و طراحی مناسب است. به‌عنوان یک تبلت مستقل، سرفیس پرو 12 اینچی عملکرد قابل قبولی دارد، اما همچنان محدودیت‌های ویندوز در استفاده لمسی را نشان می‌دهد. برخلاف آپید که برای مرور روزمره مناسب است، این دستگاه بیشتر برای حالت لپ‌تاپ طراحی شده و کاربران معمولاً صفحه‌کلید را جدا می‌کنند تا مقالات طولانی را مطالعه کنند.

جمع بندی

سرفیس پرو 12 اینچی یک دستگاه سبک و باریک است که می‌تواند نیازهای اولیه کاربران را برای کارهای روزمره برآورده کند. طراحی آن به‌گونه‌ای است که بسیار جذاب و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسد، تا حدی که ممکن است کاربران برخی نقاط ضعف مانند عملکرد متوسط و صفحه‌نمایش نه‌چندان پیشرفته آن را نادیده بگیرند.

مایکروسافت با این مدل، یک تبلت ویندوزی واقعی ساخته که شباهت زیادی به آپید دارد. برای برخی کاربران، همین حس و ظاهر جذاب دلیل کافی برای خرید این دستگاه خواهد بود.

نقاط قوت:

  • طراحی سبک و باریک
  • قیمت پایه نسبتاً پایین (800 دلار)
  • 16 گیگابایت رم استاندارد

نقاط ضعف:

  • پردازنده ضعیف‌تر نسبت به مدل 13 اینچی
  • صفحه‌کلید به‌صورت جداگانه با قیمت 150 دلار فروخته می‌شود
  • کیفیت صفحه‌نمایش می‌توانست بهتر باشد
  • حذف پورت شارژ Surface Connect
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا