هدفون CMF Buds 2 Plus به عنوان مدل پریمیوم در مجموعهای از هدفونهای جدید شرکت ناتینگ معرفی شده است. این مدل که بخشی از مجموعه CMF با قیمت مناسب محسوب میشود، با قیمت 69 دلار عرضه شده است. در مقایسه با مدلهای Buds 2 و Buds 2a، مدل Buds 2 Plus با بهبودهایی در کیفیت صدا و حذف نویز فعال (ANC) تجربه بهتری را ارائه میدهد.
این هدفون مجهز به درایور 13 میلیمتری LCP و پشتیبانی از LDAC Hi-Res Audio بوده و میزان حذف نویز آن تا 50 دسیبل اعلام شده است. با این حال، تفاوت قیمتی قابلتوجهی بین مدلهای مختلف مشاهده نمیشود. در ادامه به نقد و بررسی این هدفون می پردازیم.
طراحی و راحتی
هدفون CMF Buds 2 Plus از نظر طراحی شباهت زیادی به مدل Buds 2 دارد. تفاوتهای قابل مشاهده شامل کیس کمی کوچکتر و لوگوی جدید روی بدنه است که جایگزین لوگوی دایرهای قبلی شده است. کیفیت ساخت کیس بسیار خوب است و دارای بافت نرم و خوشدست بوده و درزهای بدنه کاملاً دقیق و بدون نقص طراحی شدهاند. درب کیس نیز با مقاومت مناسب باز و بسته میشود و حس استحکام و کیفیت را القا میکند.
در گوشه بالایی کیس، یک صفحه چرخان آلومینیومی قرار دارد که مشابه مدل Buds 2 است. این صفحه چرخان کاربرد خاصی ندارد و بیشتر جنبه تزئینی دارد، اما میتوان از آن به عنوان فیجت اسپینر استفاده کرد. همچنین امکان اتصال بند به آن وجود دارد، اما بند در جعبه محصول ارائه نشده است.
در داخل کیس، طراحی هدفونها مشابه مدل CMF Buds سال گذشته است (اما بدون لوگوی دایرهای). قسمت پشتی ساقه هدفون حساس به لمس بوده و از فرمانهای ضربهای پشتیبانی میکند. از نظر راحتی، طراحی کلی هدفونها مناسب است، اما جنس سریهای سیلیکونی چندان مطلوب نیست. این سریها از سیلیکون ارزانقیمت و پلاستیکی ساخته شدهاند که احساس خوبی در گوش ایجاد نمیکند و به خوبی با شکل داخلی گوش سازگار نمیشود.
این موضوع باعث ایجاد فاصلههایی میشود که اجازه ورود نویز را میدهد، مگر اینکه مرتباً تنظیم شوند. هدفون وان پلاس نورد بادز 3 پرو که در همین محدوده قیمتی قرار دارد، از سریهای سیلیکونی باکیفیتتر استفاده میکند که احساس راحتی بیشتری دارند. بهتر بود ناتینگ در مدل Plus از این نوع سریها استفاده میکرد.
نرمافزار و ویژگیها
هدفونهای Buds 2 Plus از طریق اپلیکیشن Nothing X بر روی دستگاه اندروید یا iOS شما قابل مدیریت هستند. از طریق این اپلیکیشن میتوانید تنظیماتی مانند حذف نویز فعال (ANC)، پارامترهای صوتی، ژستهای لمسی و بهروزرسانی فریمور (firmware) را کنترل کنید. همانند سایر نرمافزارهای ناتینگ، اپلیکیشن Nothing X رابط کاربری ساده و روانی دارد که کار با آن بسیار آسان است؛ موضوعی که دیگر تولیدکنندگان تجهیزات صوتی نیز میتوانند از آن الگو بگیرند.
در این اپلیکیشن، سه گزینه برای حذف نویز فعال ارائه شده است: فعال، غیرفعال، و حالت شفافیت صدا. در حالت فعال، سه سطح حذف نویز به صورت دستی قابل انتخاب است و همچنین یک حالت تطبیقی (Adaptive) نیز وجود دارد که بهطور خودکار میزان حذف نویز را متناسب با صدای محیط تنظیم میکند.
برای هدفون Buds 2 Plus گزینههای صوتی متنوعی در اپلیکیشن وجود دارد. برجستهترین آنها قابلیت صدای فضایی (Spatial Audio) است که البته در تستهای انجامشده چندان چشمگیر نبود. این قابلیت بهصورت کلی صدای فراگیر ایجاد میکند، اما از ظرافت و کیفیت صدای فضایی حرفهای که در ترکهای Dolby Atmos وجود دارد، برخوردار نیست. همچنین در این مدل، پشتیبانی از رهگیری حرکات سر (Head-Tracking) نیز ارائه نمیشود.
شرکت Nothing توجه ویژهای به حالت “Bass فوقالعاده” یا Ultra Bass در این مدل CMF داشته و این قابلیت بهصورت پیشفرض با مقدار 1 (کمترین سطح) فعال است. البته امکان افزایش آن تا سطح 5 وجود دارد، اما اگر به صدای باکیفیت اهمیت میدهید (و گوشهای خود را دوست دارید)، بهتر است آن را غیرفعال کنید. در تستهای انجامشده، این ویژگی بهطور کامل خاموش بوده زیرا حتی بدون آن نیز مقدار بیس کافی وجود دارد.
در نهایت به ویژگی صدای شخصیسازیشده (Personal Sound) میرسیم؛ قابلیتی که در مدلهای قبلی نیز دیده شده است. در این حالت، مجموعهای از تُنهای صوتی پخش میشود و کاربر باید اعلام کند که آیا آن صداها را میشنود یا خیر. در پایان، یک پروفایل صوتی سفارشی برای هر گوش بهطور جداگانه تولید میشود.
برای اینکه قابلیت Personal Sound عملکرد دقیقی داشته باشد، لازم است در محیطی کاملاً ساکت قرار داشته باشید؛ چیزی که همیشه بهراحتی در دسترس نیست. در غیر این صورت، بهسادگی نمیتوانید تنهای آزمایشی را بهدرستی بشنوید، حتی اگر گوش شما توانایی شنیدن آنها را داشته باشد. این موضوع تأثیر منفی زیادی بر کارایی و دقت این تستها میگذارد.
همچنین این نوع تستها بیش از حد به کیفیت درایورها و پردازش صوتی هدفون اعتماد میکنند؛ عواملی که در هدفونهای اقتصادی معمولا در سطح بالا قرار ندارند. در نهایت به اکولایزر (Equalizer) میرسیم. در این بخش چند گزینه از پیشتنظیمشده (Preset) وجود دارد که تنظیم Pop بهصورت پیشفرض فعال است (در واقع، اگر در بخش تنظیم دستی مقدار تمام فرکانسها را روی صفر بگذارید، همان صدای Pop را میشنوید).
این پریستها دارای نمودارهای کوچکی هستند که نوع کلی تنظیم صدا را نمایش میدهند، اما این نمودارها همیشه با واقعیت شنیداری مطابقت ندارند؛ مثلاً پریست Electronic بهظاهر بیس بیشتری از Pop دارد، در حالیکه در عمل، Pop صدای بیس پررنگتری ارائه میدهد. در مورد اکولایزر دستی، متأسفانه بار دیگر با اکولایزر بسیار ابتدایی و نهچندان مؤثر 3 باندی ناتینگ روبهرو هستیم که به شکلی عجیب بهصورت دایرهای طراحی شده است.
استفاده از آن بسیار دشوار است، چرا که تنظیمات آن تغییرات کلی و غیردقیق در صدا ایجاد میکنند و هیچ کنترلی برای تنظیمات جزئی در اختیار کاربر قرار نمیدهد. همچنین با هرگونه تغییر در تنظیمات، صدای کلی بهطور محسوسی کاهش مییابد. بهنظر میرسد وقت آن رسیده که شرکت Nothing این طراحی ضعیف و صرفاً زیباشناسانه را کنار بگذارد و به جای آن، یک اکولایزر کاربردی با حداقل 5 باند را ارائه دهد.
کیفیت صدا
هدفون Buds 2 Plus از درایورهای داینامیک 12 میلیمتری با دیافراگم ترکیبی از پلییورتان و پلیمر کریستال مایع (LCP) بهره میبرد. این هدفون از کدکهای استاندارد SBC و AAC پشتیبانی میکند و همچنین از کدک پیشرفتهتر LDAC با نرخ بیت حداکثر 990 کیلوبیتبرثانیه نیز پشتیبانی دارد. با این حال، پشتیبانی از کدک LC3 در این مدل وجود ندارد.
تنظیم صدای این هدفون توسط تیم داخلی ناتینگ انجام شده و مطابق با آن چیزی است که امروزه از بسیاری از محصولات صوتی مصرفی میبینیم: تأکید زیاد روی بیس، حتی در حالتی که قابلیت “Ultra Bass” غیرفعال باشد، در کنار فرکانسهای میانی و بالایی که کمی نرم و آرام تنظیم شدهاند. در بخش بیس، باید گفت که صدای بم در Buds 2 Plus گاهی بیش از حد قوی و غالب است.
این موضوع بهویژه در سبک موسیقیهایی که پیش تنظیم Pop برای آنها طراحی شده مشهودتر است. در سبکهای دیگر، صدای بیس حالتی پخششده پیدا میکند که شفافیت کلی صدا را کاهش میدهد و آن را کمی گنگ جلوه میدهد. محدوده فرکانسهای میانی (مید) در میکس صدا حضور خوبی دارد و مانند تنظیمات V شکل کلاسیک، کاملاً در پسزمینه قرار نمیگیرد.
با این حال، صدای خوانندهها کمی گرفته، فشرده و همراه با اندکی صدای تو دماغی شنیده میشود. البته این ایراد بسیار جزئی است و اغلب کاربران به راحتی متوجه آن نخواهند شد. در بخش فرکانسهای بالا (تریبل)، عملکرد این هدفون خاص یا برجسته نیست. در تنظیمات پیشفرض، صدای تریبل به حدی است که صدا تاریک یا خفه به نظر نرسد، اما در عین حال جزئیات کافی یا حضور چشمگیری در صدا ندارد.
هنگام استفاده روزمره مانند راه رفتن یا کار کردن بدون تمرکز کامل روی صدا، تجربه صوتی این هدفون قابلقبول است، هرچند در برخی آهنگها، بیس قوی میتواند کمی آزاردهنده باشد. متأسفانه اکولایزر این هدفون هیچ کمکی به دستیابی به صدایی شبیه به صدای مرجع (reference) نمیکند. بهترین گزینه، استفاده از پریست Classical است که هرچند ایدهآل نیست، اما نسبت به حالت پیشفرض Pop تنظیمی متعادلتر ارائه میدهد.
کیفیت میکروفون و حذف نویز
عملکرد میکروفون در Buds 2 Plus نسبتاً خوب است. صدای افراد طبیعی به گوش میرسد و بهندرت دچار اعوجاج یا نویز شدید میشود. البته گاهی به نظر میرسد که شدت صدای گوینده بالا و پایین میرود، گویی که میکروفون از او فاصله میگیرد، در حالی که میکروفون روی گوش قرار دارد. با این حال، کیفیت کلی میکروفون برای تماسهای صوتی رضایتبخش است.
Buds 2 Plus به سیستم حذف نویز فعال مجهز است که از طریق شش میکروفون داخلی عمل میکند. ناتینگ ادعا میکند که این هدفون میتواند تا 50 دسیبل از نویز را در بازه فرکانسی 5400 مگاهرتز حذف کند. عملکرد حذف نویز با توجه به بازه قیمتی هدفون، قابل قبول است. در فرکانسهای پایین (مثل صدای موتور یا تهویه هوا)، کاهش نویز بهخوبی انجام میشود و در فرکانسهای میانی نیز عملکرد مناسبی دارد.
اما در فرکانسهای بالا، حذف نویز چندان مؤثر نیست؛ بخشی از این موضوع بهدلیل سرگوشیهای سیلیکونی ارزانقیمت است که همیشه عایقبندی کامل و مناسبی ایجاد نمیکنند. گاهی نیز برخی صداهای تیز و با فرکانس بالا به وضوح به گوش میرسند که میتواند حواسپرتکن باشد. با این وجود، در مجموع عملکرد ANC برای این رده قیمتی، قابل قبول و «خوب» ارزیابی میشود.
قابلیت شفافسازی صدا (Transparency Mode) نیز عملکرد مناسبی دارد و صدای محیط را بهطور طبیعی و قابل فهم بازتولید میکند. نکته جالب اینکه بین حالت ANC روشن و خاموش تفاوت صوتی محسوسی وجود دارد. در حالت غیرفعال بودن ANC، صدای بیس کمی کاهش مییابد و ترکیب آن با صدای محیط باعث میشود صدا شفافتر و متعادلتر به گوش برسد.
عمر باتری
هدفون Buds 2 Plus بر اساس ادعای شرکت سازنده، در صورت غیرفعال بودن حذف نویز فعال (ANC) و استفاده از کدک AAC، قابلیت پخش مداوم تا 14 ساعت را دارد. با استفاده از کدک LDAC، این زمان به 8 ساعت کاهش مییابد.
در آزمایشهای عملی، این ارقام تقریباً با واقعیت مطابقت داشتند: با کدک AAC می توان به 14 ساعت و 23 دقیقه پخش دست یافت و با کدک LDAC حدود 8 ساعت و 34 دقیقه که هر دو نزدیک به مقادیر اعلامشده توسط ناتینگ هستند.
همچنین، ناتینگ اعلام کرده بود که با 10 دقیقه شارژ، امکان 4 ساعت پخش با کدک AAC وجود دارد. در آزمایشها، این مدتزمان معادل 4 ساعت و 35 دقیقه بود که کاملاً نزدیک به عدد ادعا شده است.
جمعبندی
هدفون CMF Buds 2 Plus در مجموع عملکرد خوبی را با توجه به قیمت خود ارائه میدهد. طراحی و کیفیت ساخت مطلوب، راحتی در استفاده، عمر باتری عالی، کیفیت قابلتوجه میکروفون و اپلیکیشن Nothing X با رابط کاربری ساده و کارآمد از نقاط قوت این محصول هستند.
در مقابل، کیفیت صدای نسبتاً معمولی و اکولایزر سفارشی ناکارآمد (که امکانات تنظیم دقیق ندارد) در کنار سرگوشیهایی با کیفیت پایین و عملکرد ضعیف، جزو نکات منفی این هدفون به شمار میروند. البته در این بازه قیمتی، این ضعفها برای بسیاری از کاربران قابل چشمپوشی است؛ بهویژه که مخاطب اصلی این محصول احتمالاً تجربه تخصصی یا انتظارات حرفهای از صدا ندارد.
با این حال، انتظار میرفت مدل Plus از خانواده CMF در مقایسه با سایر مدلهای مشابه این برند، برتریهای واضحتری ارائه دهد تا قیمت بالاتر آن توجیهپذیرتر باشد. در نهایت، Buds 2 Plus نمیتواند بهراحتی از بین گزینههای مشابه در بازار، مانند وان پلاس Nord Buds 3 Pro که عملکردی مشابه دارند، متمایز شود. با این وجود، اگر طراحی سختافزار و نرمافزار ناتینگ را میپسندید، این هدفون میتواند یک گزینه قابلاطمینان و همهفنحریف برای شما باشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است.
ارسال دیدگاه