شرکت E Ink، سازنده شناختهشده نمایشگرهای کتابخوانهای الکترونیکی، بهتازگی ترک پد لمسی با فناوری جوهر الکترونیکی معرفی کرده که بهجای گسترش صفحهنمایش لپتاپ، قرار است نقش بستری مستقل برای تعامل با هوش مصنوعی را ایفا کند. این ترک پد لمسی جدید دارای نمایشگر رنگی E Ink است که شباهت زیادی به آنچه در دستگاههایی مانند Kobo Libra Colour یا Kindle Colorsoft میبینیم دارد.
این صفحهنمایش همچنان از عملکردهای پایه مانند سوایپ، ضربه، کشیدن و کلیک پشتیبانی میکند، اما E Ink میخواهد علاوه بر آن، قابلیتهای یک “صفحهنمایش دوم” را نیز فراهم کند. کاربردهای پیشنهادی شامل میانبرهای پرکاربرد، نمایش اعلانهای سیستمی و محتوای مبتنیبر هوش مصنوعی مانند خلاصههای متنی یا تصویری، تاکتیکهای بازی یا وظایف سفارشیسازیشده با GenAI است.
E Ink میگوید که برای توسعه این ابزار از فناوریهای مختلف اینتل استفاده کرده و طراحی آن بهگونهای است که حتی وقتی لپتاپ خاموش باشد نیز قابل استفاده خواهد بود. با این وجود، افزودن یک نمایشگر لمسی به تاچپد هنوز هم از دید برخی منتقدان، ایدهای غیرمنطقی به شمار میرود. تلاشهای قبلی در همین زمینه، مانند قابلیت ScreenPad در لپتاپهای ZenBook ایسوس که امکان اجرای ابزارکها و اپلیکیشنهای ساده را در تاچپد فراهم میکردند، نیز نتوانستهاند فراگیر شوند.
هرچند استفاده از فناوری E Ink مصرف انرژی بسیار پایینتری نسبت به نمایشگرهای LCD دارد، اما بهسختی میتوان تصور کرد که عمر باتری یک لپتاپ بهخاطر تاچپدش تهدید شود؛ از این رو، صرفهجویی در انرژی آنچنان انگیزه قانعکنندهای برای تعبیه این نوع نمایشگر نیست. مشکل اساسی دیگر، تجربه کاربری غیرطبیعی این طرح است؛ کاربران باید بیاموزند به تاچپد نگاه کنند تا اطلاعات را ببینند و همزمان مراقب باشند که دستشان روی محتوای نمایشدادهشده را نپوشاند.
در نهایت، E Ink هنوز اطلاعاتی درباره زمان عرضه این تاچپد اعلام نکرده، اما از آنجا که از فناوریهای اینتل در طراحی استفاده شده، احتمال دارد شاهد بهکارگیری آن در لپتاپهای گرانقیمت تحت عنوان «AI PC» در آیندهای نزدیک باشیم.
ارسال دیدگاه