کامپیوتر

ساخت ابررایانه نسل بعدی مریم و به یاد مریم میرزاخانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ابر رایانه سیمرغ با ظرفیت یک پتافلاپس برای آینده ایران و جوانان ایرانی افتتاح شده، از آغاز عملیات اجرایی ابررایانه بعدی با ظرفیت 100 پتافلاپس با نام «مریم»، به یاد دانشمند ممتاز کشورمان «مریم میرزاخانی» خبر داد.

محمد جواد آذری جهرمی پس از افتتاح رسمی ابر رایانه ملی سیمرغ با تبریک روز جهانی ارتباطات به همه فعالان عرصه ارتباطات گفت که هوش مصنوعی قدرت بلامنازع آینده دنیاست و رقابت در این عرصه رقابت بر سر قدرت است. بر اساس پرسشنامه‌ای که تهیه شده، نیاز پردازشی امروز کشور در حوزه هوش مصنوعی مطابق بر برآورد ما 10  پتافلاپس است.

آذری جهرمی با بیان اینکه در حال حاضر برای تامین نیاز پردازشی داخل از ظرفیت‌های بین‌المللی استفاده می‌شود گفت:

همین امر سبب می‌شود که در اولویت‌ها، بررسی درخواست‌های شرکت‌های ایرانی با تاخیر مواجه شود یا با توجه به اعمال تحریم‌ها و وجود محدودیت‌ها در نقل و انتقال‌ پول، برخی از این درخواست‌ها قابلیت انجام پیدا نمی کنند. این نیازهای پردازشی شامل ساخت انیمیشن، بازی‌های اینترنتی و غیره است که بسیاری از تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی به آن نیاز دارند.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه تامین این ظرفیت در کشور قابل توسعه است، گفت: ابر رایانه سیمرغ برای آینده ایران و جوانان ایرانی است که البته گام اول  محسوب می شود. واقعیت این است که سیمرغ کافی نیست و ما باید بیش از این پیشرفت کنیم.

به گفته آذری جهرمی سیمرغ دارای ظرفیتی معادل یک پتا فلاپس است در حالی که نیاز امروز کشور 10 پتافلاپس است. وجود چنین نیازی به نوبه خود یک اقتصاد محسوب می شود. ما باید ظرفیت اقتصاد دیجیتال در کشور را برای تولید داخلی افزایش دهیم. وقتی نیاز در داخل کشور وجود دارد باید باز هم به سمت جلو حرکت کنیم.

در سال‌های اخیر رشد اعجاب‌آوری را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران شاهد بوده‌ایم و این به گواهی سازمان‌های بین‌المللی است که اثرات آن را نیز در همه عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور شاهد هستیم. اما واقعیت این است که حاکمیت و کشور از جوانان عقب‌مانده‌اند. آن‌ها جلو رفته‌اند و ما در قانون‌گذاری و تأمین زیرساخت‌ها مقداری عقب‌مانده‌ایم؛ بنابراین باید تلاش بیشتری بکنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه دختران ایرانی در عرصه توسعه فناوری اطلاعات در این سال‌ها زحمات زیادی کشیده‌اند و حوزه ICT یکی از حوزه‌هایی بوده که بانوان در آن بالاترین نرخ مشارکت را داشته‌اند گفت:

من به احترام تلاش دختران سرزمینم و در این روز که روز جهانی ارتباطات است، عملیات اجرایی ساخت ابررایانه بعدی جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین زیرساخت‌های هوش مصنوعی اعلام می‌کنم. این ابررایانه 100 برابر سیمرغ ظرفیت خواهد داشت یعنی 100 پتا فلاپس ظرفیت و به پاس قدردانی از تلاش دختران ایران در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات ما این ابررایانه را به نام دانشمند ممتاز ایرانی مرحوم «مریم میرزاخانی»، ابررایانه «مریم» نام‌گذاری می‌کنیم. عملیات ساخت ابررایانه «مریم» را از امروز پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با جدیت پیگیری خواهد کرد و ظرف مدت یک سال این پروژه باید به سرانجام برسد و خدمات‌دهی خود را به فعالان بخش ICT آغاز کند. آنچه وظیفه ما بود، تأمین اعتبار این پروژه است که این کار انجام‌شده است و اعتبار آن جزو ابلاغیه‌های سال 1400 است.

وی در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو و ضرورت هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن این انتخابات با مشارکت حداکثری مردم گفت: فضای مجازی نقش بی‌بدیلی در انتخابات پیش رو خواهد داشت. ما به‌عنوان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همان‌گونه که صداوسیما ظرفیت‌هایی را برای نامزدهای محترم فراهم می‌کند، بسته‌هایی را برای بهره‌گیری از زیرساخت‌های ارتباطاتی در نظر گرفته‌ایم تا نامزدهای تائید صلاحیت شده برای تبلیغات انتخاباتی بتوانند از آن استفاده کنند.

آذری جهرمی در خاتمه اعلام کرد که این بسته‌ها از طریق ستاد انتخابات کشور و با هماهنگی‌هایی که صورت می‌گیرد به‌صورت عادلانه در اختیار نامزدها قرار خواهد گرفت و آن‌ها می‌توانند از زیرساخت‌های ارتباطی کشور برای تبلیغات خودشان استفاده کنند که به‌زودی درباره جزییات این بسته‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود.

منبع
وزارت ارتباطات
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا