پس از ماهها هیاهو، بالاخره لپتاپهای سری اسنپدراگون ایکس و کوپایلت پلاس وارد بازار شدند. همانطور که در سرفیس پرو 11 بسیار چشمگیر است، ما در حال ورود به عصر جدیدی از کامپیوترهای هوش مصنوعی هستیم. با این حال، سفری که ما برای رسیدن به اینجا طی کردهایم هر چیزی جز آرام بوده است.
مایکروسافت با Recall، بزرگترین ویژگی کوپایلت پلاس، یک فاجعه روابط عمومی را تجربه کرد. علاوه بر این، ویژگیهای کوپایلت پلاس در حال حاضر فقط به لپتاپهای خاصی با تراشه سری X اسنپدراگون محدود میشود. همه مایل به پرش سریع از ویندوز به قطار ARM نیز نیستند. خوشبختانه، برای دسترسی به برخی ویژگیهای جدید، لزوماً نیازی به اتمام و خرید دستگاه جدید ندارید. در عوض، میتوانید این ویژگیها را با ابزارها و راهحلهای جایگزین در کامپیوتر ویندوزی فعلی خود تکرار کنید.
1. دستکاری تصویر با هوش مصنوعی در فتوشاپ
سال گذشته، مایکروسافت پینت به لطف DALL-E 3 بهروزرسانیهای خارقالعاده هوش مصنوعی دریافت کرد. اکنون میتوانید یک درخواست در برنامه Paint تایپ کنید، یک سبک هنری را انتخاب کنید و از ویژگی Image Creator بخواهید آثار هنری را برای شما ایجاد کند. همچنین یک ویژگی Cocreator در Paint وجود دارد که پیامهای متنی و طرحها را به عنوان ورودی دریافت میکند.
همانطور که شما نقاشی می کنید، Cocreator آثار هنری مولد را تغییر می دهد. متأسفانه، در حالی که ویژگی Image Creator برای همه در دسترس است، Cocreator به کامپیوترهای کوپایلت پلاس محدود می شود. خوشبختانه، این نوع ترفند هوش مصنوعی را می توان به راحتی تکرار کرد، و ادوبی در حال حاضر یک جایگزین فوق العاده به نام Generative Fill دارد.
این ابزار فتوشاپ با استفاده از مدل Firefly AI Adobe به شما امکان می دهد هر قسمت از یک تصویر مرجع را انتخاب کنید و آن را با یک المان تولید شده توسط هوش مصنوعی جایگزین کنید. علاوه بر Generative Fill، ادوبی فتوشاپ طیف گسترده ای از ابزارهای هوش مصنوعی را ارائه می دهد که با دیگر ترفندهای دستکاری تصویر کوپایلت پلاس رقابت می کنند.
به عنوان مثال، ویژگی Neural Filters به شما امکان می دهد فیلترها و جلوه های مختلفی را با استفاده از هوش مصنوعی روی تصاویر خود اعمال کنید (شبیه به ویژگی Image Restyler کوپایلت پلاس). ادوبی با استفاده از مدل Firefly ویژگیهای هوش مصنوعی بسیار بیشتری را اضافه کرده و میتوانید این ویژگیهای جدید را در Photoshop، Illustrator، Lightroom و سایر برنامههای شرکت بیابید.
2. ویژگی های ضبط ویدیو در انویدیا Broadcast
کوپایلت پلاس افکتهای Windows Studio را ارائه میکند، که شامل مجموعهای از ویژگیهاست که به شما امکان میدهد ظاهر و پسزمینه خود را هنگام ضبط یا تماس ویدیویی تغییر دهید. می توانید پس زمینه را محو کنید، فیلترها را تغییر دهید، نور را تنظیم کنید و حتی تماس چشمی را اصلاح کنید. به طرز شگفت آوری خوب کار می کند. اما اگر کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX دارید، می توانید از Nvidia Broadcast برای همین منظور استفاده کنید.
این اپلیکیشن انویدیا میتواند نویز پسزمینه را حذف کند، پسزمینه شما را پاک کند تا جلوهای شبیه به صفحهنمایش به آن اضافه کند، حرکات صورت شما را با قاب خودکار ردیابی کند و تماس چشمی را اصلاح کند. بنابراین، تقریباً همه چیزهایی را که Windows Studio Effects ارائه می دهد، دارد. تنها نکته این است که شما به GPU GeForce RTX 2060 یا بالاتر نیاز دارید.
اگر کارت گرافیک سازگار ندارید، یک جایگزین عالی دیگر وجود دارد: XSplit VCam. این اپلیکیشن دارای ویژگی های مشابه Nvidia Broadcast و Windows Studio Effects است اما سازگاری گسترده تری دارد (حتی در مک نیز کار می کند). تنها مشکل Nvidia Broadcast و VCam این است که به تنظیمات بیشتری نیاز دارند، اما به دلیل ویژگیهای جامع خود ارزش این مشکل را دارند.
3. کلید کوپایلت
در اوایل امسال، بسیاری از تولیدکنندگان شروع به اضافه کردن کلید کوپایلت به لپتاپهای دارای قابلیت هوش مصنوعی کردند. این نشان میدهد که مایکروسافت از هوش مصنوعی و کوپایلت استفاده زیادی میکند، زیرا تغییر طرحبندی صفحهکلید در لپتاپهای ویندوزی گام کوچکی نیست.
همه کامپیوترهای کوپایلت پلاس آینده دارای این کلید خواهند بود و می توانید از آن برای راه اندازی سریع دستیار کوپایلت استفاده کنید. احتمالاً بعداً عملکردهای بیشتری به این کلید اضافه خواهد شد، اما این تنها چیزی است که در حال حاضر به دست می آوریم. اگر کلید کوپایلت را روی صفحهکلید خود ندارید، میتوانید ربات چت را با فشار دادن کلید Windows + C راهاندازی کنید. این تقریباً تمام چیزی است که در آن وجود دارد.
4. زیرنویس زنده (Live Captions)
Live Captions یک ویژگی دسترسپذیری است که با کوپایلت پلاس در حال ارتقا است، اما میتوانید در حال حاضر از آن به شکل اولیه خود در هر کامپیوتر ویندوز 11 استفاده کنید. اگر مشکل شنوایی دارید، Live Captions میتواند هر قطعه گفتگوی پخش شده توسط رایانه شما را رونویسی کند تا بتوانید متن را هنگام گوش دادن به صدا بخوانید. این قابلیت حداقل به ویندوز 11 نسخه 22H2 نیاز دارد، اما شما باید تا کنون از آن استفاده کرده باشید.
به طور پیشفرض، Live Captions از 10 زبان پشتیبانی میکند، اما کامپیوترهای کوپایلت پلاس قادر به پشتیبانی از 44 زبان خواهند بود. قبلاً، این ویژگی نمیتوانست صدا را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کند، فقط میتوانست به زبانی که صحبت میشود، زیرنویس اضافه کند. کوپایلت پلاس اکنون قابلیت ترجمه را اضافه می کند.
در زمان راه اندازی، این ممکن است تنها ویژگی باشد که جایگزین یا راه حل مناسبی ندارد. البته همیشه میتوانید از Google Translate یا Live Captions و Live Translate در کروم استفاده کنید. Zoom همچنین اکنون زیرنویس ترجمه شده را ارائه میکند، بنابراین میتوانید از آن سرویس برای تماسهای ویدیویی استفاده کنید. با این حال، ویژگی زیرنویسهای زنده بومی جامعتر است و به نظر میرسد در کل سیستم کار میکند.
لپ تاپ را به دلیل اشتباه نخرید
دلایل زیادی برای خرید یکی از لپتاپهای جدید Snapdragon X وجود دارد: عمر باتری باورنکردنی، عملکرد قدرتمند و طراحیهای شیک. با این حال، کوپایلت پلاس نباید دلیلی برای خرید این لپتاپها باشد. ویژگیهای جدید هوش مصنوعی این روزها در همه جا وجود دارد و در برخی موارد، خیلی سریع بسیار زائد میشوند. خرید رایانه خود را بر اساس سخت افزار انجام دهید، نه تنها به دلیل ویژگی های مرتبط با هوش مصنوعی.