1

اینستاگرام گاهی تبلیغاتی نمایش می‌دهد که انگار از افکار شما خبر دارد. ممکن است محصولی را در وب‌سایتی دیگر بررسی کنید و چند دقیقه بعد، تبلیغ همان محصول در صفحه اینستاگرام شما ظاهر شود. متا می‌گوید برای نمایش این تبلیغات از میکروفون تلفن همراه شما برای شنود مکالمات استفاده نمی‌کند؛ در عوض، ممکن است یک فروشگاه، برنامه یا کسب‌وکار دیگر اطلاعاتی درباره بازدید، خرید یا تعامل شما در اختیار این شرکت قرار داده باشد.

بااین‌حال، هیچ گزینه واحدی وجود ندارد که به‌طور کامل مانع جمع‌آوری یا استفاده اینستاگرام از داده‌های شما شود. متا همچنان می‌تواند از فعالیت‌هایی مانند جستجو، تماشای محتوا، پسندیدن، دنبال‌کردن، انتشار پست و کلیک‌کردن در اینستاگرام اطلاعات کسب کند. این شرکت همچنین به اطلاعات دستگاه و شبکه، داده‌های مرتبط با موقعیت مکانی، اطلاعات دریافتی از کسب‌وکارها و داده‌های به‌اشتراک‌گذاشته‌شده میان حساب‌های متصل دسترسی دارد. علاوه بر این، فعالیت شما در فیس‌بوک و اینستاگرام می‌تواند برای شخصی‌سازی پیشنهادهای Meta AI نیز به کار گرفته شود. بنابراین، بهترین راه برای محدودکردن داده‌های قابل استفاده، بررسی و تنظیم جداگانه هر یک از این منابع است.

شخصی‌سازی بر اساس اطلاعات کسب‌وکارهای دیگر را غیرفعال کنید

متا از ژوئیه 2026 عرضه گسترده‌تر گزینه‌ای با عنوان “Activity from other businesses” یا “فعالیت از کسب‌وکارهای دیگر” را آغاز کرده است. این قابلیت جایگزین برخی تنظیمات قدیمی‌تر شده و مشخص می‌کند آیا اطلاعاتی که کسب‌وکارهای دیگر پیش‌تر برای متا ارسال کرده‌اند، می‌توانند برای شخصی‌سازی تبلیغات، محتوای فید و پاسخ‌های هوش مصنوعی استفاده شوند یا خیر. برای تغییر این تنظیمات، به مسیر instagram > Profile > Three-line menu > Accounts Center > Activity from other businesses بروید.

از آنجا گزینه‌ای را انتخاب کنید که مانع استفاده متا از این فعالیت‌ها برای شخصی‌سازی شود. از آنجا که این قابلیت به‌تدریج و بر اساس کشور در دسترس قرار می‌گیرد، ممکن است برخی کاربران همچنان مسیر قدیمی‌تر Ad preferences > Ad settings > Activity information from ad partners را مشاهده کنند. غیرفعال‌کردن این گزینه به این معنا نیست که کسب‌وکارها دیگر نمی‌توانند داده‌های شما را برای متا ارسال کنند یا متا نمی‌تواند از فعالیت شما در داخل اینستاگرام استفاده کند.

تبلیغات همچنان ممکن است بر اساس حساب‌هایی که دنبال می‌کنید، پست‌ها و ریلزهایی که با آن‌ها تعامل دارید، جستجوها، کلیک روی تبلیغات، اطلاعات پروفایل و فهرست مشتریانی که تبلیغ‌دهندگان بارگذاری کرده‌اند، شخصی‌سازی شوند. این تنظیم فقط تأثیر فعالیت شما در خارج از پلتفرم‌های متا را بر تجربه تبلیغاتی محدود می‌کند. کاربران منطقه اروپا همچنین در بخش تنظیمات تبلیغات می‌توانند میان تبلیغات شخصی‌سازی‌شده و تبلیغات با شخصی‌سازی کمتر انتخاب کنند.

گزینه دوم از داده‌های کمتری استفاده می‌کند، اما متا اعلام کرده که همچنان ممکن است اطلاعاتی مانند سن، موقعیت مکانی، مشخصات دستگاه، تعامل با تبلیغات و محتوای نمایش‌داده‌شده در جلسه فعلی را در نظر بگیرد.

دسترسی اینستاگرام به تلفن و حساب‌هایتان را محدود کنید

در آیفون، به مسیر Settings > Privacy & Security > Tracking بروید و سپس مجوز ردیابی اینستاگرام را غیرفعال کنید. گزینه “Ask App Not to Track” اپل مانع ردیابی شما در برنامه‌ها و وب‌سایت‌های شرکت‌های دیگر برای اهداف تبلیغاتی یا اشتراک‌گذاری اطلاعات با واسطه‌های داده می‌شود. البته این کار جلوی ثبت فعالیت شما در داخل خود برنامه اینستاگرام را نمی‌گیرد. در دستگاه‌های اندرویدی، مسیر معمولاً به شکل Settings > Apps > Instagram > Permissions است.

دسترسی اینستاگرام به موقعیت مکانی، مخاطبان، عکس‌ها و ویدئوها، دوربین و میکروفون را بررسی کنید و هر مجوزی را که به آن نیاز ندارید، لغو کنید. غیرفعال‌کردن موقعیت مکانی یکی از منابع مستقیم اطلاعات مربوط به محل حضور شما را حذف می‌کند، اما متا همچنان ممکن است با استفاده از آدرس IP، اطلاعات شبکه، سیگنال‌های دستگاه و فعالیت حساب، موقعیت تقریبی شما را تخمین بزند.  همگام‌سازی مخاطبان نیز باید جداگانه بررسی شود.

به مسیر Accounts Center > Your information and permissions > Upload contacts بروید. حساب اینستاگرام خود را انتخاب کنید و گزینه Connect contacts را در همه دستگاه‌ها غیرفعال کنید. این کار مانع همگام‌سازی مخاطبان در آینده می‌شود، اما مخاطبانی را که قبلاً بارگذاری شده‌اند حذف نمی‌کند. برای حذف آن‌ها باید از گزینه Manage contacts در Accounts Center نسخه وب اینستاگرام استفاده کنید. متا می‌گوید حذف کامل این اطلاعات ممکن است تا 90 روز زمان ببرد.

متا همچنین می‌تواند از اطلاعات حساب‌هایی که به یک Accounts Center اضافه شده‌اند، برای شخصی‌سازی تبلیغات و پیشنهاد حساب‌های جدید استفاده کند. حذف یک حساب از مسیر Accounts Center > Accounts آن حساب را از مرکز حساب‌ها جدا می‌کند، اما ممکن است برخی قابلیت‌های مشترک، مانند ورود یکپارچه به حساب‌ها، غیرفعال شوند. این اقدام خود حساب یا اطلاعات موجود در آن را حذف نمی‌کند.

اطلاعاتی را که متا از گفتگوهای هوش مصنوعی یاد می‌گیرد، محدود کنید

متا از 16 دسامبر 2025 در بیشتر مناطق، تعامل کاربران با قابلیت‌های هوش مصنوعی خود را به‌عنوان یکی از سیگنال‌های شخصی‌سازی محتوا و تبلیغات به کار گرفته است. برای مثال، گفتگو درباره کوه‌پیمایی می‌تواند بعداً بر پیشنهاد پست‌ها یا محصولات مرتبط با این موضوع تأثیر بگذارد. بااین‌حال، متا تنظیم جداگانه‌ای ارائه نکرده است که به کاربران اجازه دهد همچنان با Meta AI گفت‌وگو کنند، اما این مکالمات در شخصی‌سازی مورد استفاده قرار نگیرد.

با این حال، دو دستور برای پاک‌سازی اطلاعات ذخیره‌شده در گفتگوهای هوش مصنوعی اینستاگرام وجود دارد:

  • /reset-ai: نسخه ذخیره‌شده گفت‌وگو و اطلاعاتی را که همان هوش مصنوعی از آن به خاطر سپرده است، حذف می‌کند.
  • /reset-all-ais: همه گفت‌وگوهای هوش مصنوعی ذخیره‌شده در برنامه را بازنشانی می‌کند.

گفتگوی قابل مشاهده شما همچنان باقی می‌ماند، مگر اینکه آن را جداگانه حذف کنید. این دستورها زمینه و اطلاعات ذخیره‌شده را پاک می‌کنند، اما به معنای انصراف از تبلیغات، جمع‌آوری عادی داده‌ها یا استفاده از داده‌ها برای آموزش مدل نیستند. آموزش مدل‌های هوش مصنوعی موضوعی جدا از شخصی‌سازی است. متا در مناطقی که مبنای قانونی “منافع مشروع” را به کار می‌گیرد، از پست‌ها و نظرات عمومی حساب‌های بزرگسالان و همچنین تعامل با قابلیت‌های هوش مصنوعی برای بهبود مدل‌های هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کند.

کاربران اتحادیه اروپا و بریتانیا می‌توانند از طریق مرکز حریم خصوصی متا به این موضوع اعتراض کنند، اما چنین حقی به‌صورت یک تنظیم عمومی و یکسان برای همه کاربران اینستاگرام در سراسر جهان ارائه نشده است.  در نهایت، بهتر است نام و نشانی افراد، اطلاعات مالی، اطلاعات پزشکی یا هر داده‌ای را که حاضر نیستید به‌صورت عمومی منتشر کنید، در گفتگو با Meta AI وارد نکنید. اگر مکالمه‌ای دارید که نمی‌خواهید هوش مصنوعی آن را به خاطر بسپارد، پس از پایان گفتگو از دستورهای بازنشانی استفاده کنید و در مناطقی که امکان اعتراض به استفاده از داده‌ها فراهم شده است، از فرم مربوط استفاده کنید.