1

مرورگر Arc که شرکت The Browser Company در سال 2023 با استقبال زیادی عرضه کرد، قابلیت‌های شخصی‌سازی گسترده، مسدودکننده تبلیغات داخلی، قابلیت‌های جالب و امکانات دیگری را ارائه می‌داد. بااین‌حال، این شرکت از آن زمان به‌تدریج تمرکز خود را به ابتکار دیگرش، یعنی مرورگر مبتنی بر هوش مصنوعی با نام Dia، معطوف کرده است. به همین دلیل، مدت‌ها بود که نشانه‌های پایان کار مرورگر Arc دیده می‌شد و اکنون The Browser Company سرانجام تأیید کرد که این مرورگر را در سال جاری تعطیل خواهد کرد.

این شرکت در یادداشتی با عنوان “A farewell to Arc” که جاش میلر، بنیان‌گذار The Browser Company، نوشته است، تأیید کرده که پشتیبانی از مرورگر Arc در اواخر سال جاری میلادی پایان می‌یابد. دلیل این تصمیم، پیشرفت سریع هوش مصنوعی است که ایجاب می‌کند مرورگرها برای مقابله با تهدیدهای امنیتی همواره به‌روز باشند. ازآنجاکه Dia از ابتدا با درنظرگرفتن همین اصل طراحی شده و تیم‌های مهندسی و امنیت نیز بر بهبود بیشتر آن تمرکز دارند، زمان خداحافظی با Arc فرا رسیده است.

با وجود کنار رفتن Arc، مرورگر Dia به‌عنوان جایگزین معرفی شده است. ازاین‌رو، The Browser Company فرایند انتقال گذرواژه‌ها، نشانک‌ها، افزونه‌ها و تاریخچه مرور به Dia را آسان‌تر کرده است. همین امکان برای Spaces، پوشه‌ها و گروه‌های زبانه نیز فراهم شده است. The Browser Company تأکید کرده که Dia حتی در آزمون‌های سنجش پایداری، عملکرد و امنیت نیز از Arc بهتر عمل می‌کند، بنابراین، انتخاب طبیعی برای جایگزینی آن است.

کاربران تجربه‌ای مشابه در وب‌گردی خواهند داشت و اگر به قابلیت‌های هوش مصنوعی داخلی علاقه‌ای نداشته باشند یا احساس کنند این قابلیت‌ها مزاحم کارشان می‌شوند، می‌توانند استفاده از آن‌ها را کنار بگذارند. از امروز، دیگر امکان ایجاد حساب کاربری جدید وجود ندارد. بااین‌حال، کاربران دارای حساب فعلی می‌توانند داده‌های خود را از Arc صادر و به‌راحتی به Dia وارد کنند. از 23 نوامبر، قابلیت‌های هوش مصنوعی و ویژگی Browse for Me در نسخه‌های iOS و Android حذف خواهند شد.

Arc Search در رایانه‌های دسکتاپ همچنان کار خواهد کرد، اما امکان ورود به حساب کاربری یا همگام‌سازی زبانه‌ها وجود نخواهد داشت. در نهایت، در 22 دسامبر، Arc از تمام فروشگاه‌های نرم‌افزاری حذف و از کار خواهد افتاد. حساب‌های Arc غیرفعال می‌شوند و داده‌های شخصی کاربران نیز پس از 30 روز حذف خواهند شد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر، می‌توانید پرسش‌های متداول را در انتهای یادداشت خداحافظی در اینجا مطالعه کنید.