محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت لنز هوشمند رباتیکی شده‌اند که قادر است با دو بار پلک زدن کاربر، بر روی سوژه‌ها زوم کند. این لنز به گونه‌ای طراحی شده که با حرکات چشم کنترل می‌شود. شنگ‌کیانگ سای، مدیر تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا در مصاحبه‌ای عنوان کرد که چشم انسان از پتانسیل الکترواکولوگرافی که نوعی پتانسیل الکتریکی موجود بین قسمت جلویی و پشت چشم انسان است، بهره می‌برد.

دانشمندان ابتدا سیگنال‌های الکترواکولوگرافی را در هر حالت حرکت چشم ثبت کردند. دانشمندان این سیگنال‌ها را هنگامی که افراد به بالا، پایین، راست، چپ نگاه می‌کردند و یک یا دو بار پلک می‌زدند، اندازه‌گیری کردند و سپس یک لنز “بیومیمتیک” نرم را ایجاد کردند که به طور مستقیم به آن امواج الکتریکی پاسخ می‌داد. لنز ایجاد شده قادر بود فاصله کانونی خود را بسته به سیگنال‌های تولید شده تغییر دهد. در نهایت دانشمندان دریافتند قابلیت زوم کردن لنز توسعه یافته با دو بار پلک زدن فعال می‌شود.

الکترواکولوگرافی(EOG) یک تکنیک برای اندازه‌گیری پتانسیل پایدار قرنیه-شبکیه‌ای است که بین قسمت جلویی و پشت چشم انسان وجود دارد. سیگنال حاصل الکترواکولوگرافی نامیده می‌شود. بنابراین، محققان ضربان الکتریکی تولیدشده را اندازه‌گیری و با کمک آن توانستند فاصله کانونی لنز هوشمند رباتیک را تغییر دهند. با توجه به مواد نرمی‌که در ساخت این لنز بکار رفته، حدود 32 درصد تغییر را در فاصله کانون این لنز شاهد خواهیم بود. محققان عنوان کردند که فاصله کانونی از طریق تغییر حالت لنز، تغییر می‌کند و از این دستاور می‌توان در زمینه‌های مختلفی همچون تولید پروتزهای مربوط به بینایی، عینک‌هایی با قابلیت تنظیم لنز و ربات‌هایی کنترل از راه دور استفاده کرد.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *