آموزشسخت افزار

همه چیز در رابطه با حافظه M.2 SSD

چه در حال ایجاد یک کامپیوتر باشید یا فقط یک درایو دیسک سریع برای اجرای سیستم عامل خود بخواهید، عاقلانه است که درایو SSD را در نظر بگیرید. اما به جای انتخاب یک دستگاه معمولی 2.5 اینچی SATA، چرا چیزی به روزتر را در نظر نگیرید؟ SSD با دستگاه های جدیدی که مستقیماً به مادربرد وصل می شوند تکامل یافته است. SSD M.2 چیست و چگونه M.2 را در رایانه خود نصب می کنید؟

M.2 SSD یا mSATA SSD؟

هنگام ایجاد کامپیوتر خود یا ارتقاء یک مدل موجود، انتخاب سریعترین فضای ذخیره سازی ممکن یک حرکت هوشمندانه است. از این گذشته، اگر بتوانید سیستم عامل خود را روی حافظه فوق سریع نصب کنید، رایانه شما سریعتر کار می کند. M.2، که قبلا به عنوان فرم فاکتور نسل بعدی (NGFF) شناخته می شد، سرعت انتقال داده سریع تری را نسبت به mSATA قدیمی ارائه می دهد. از آنجایی که دومی به PCIe متکی بوده، به 6 گیگابیت در ثانیه (Gb/s) محدود می شود. لپ تاپ های قدیمی و تبلت های ویندوزی از درایوهای حالت جامد mSATA (SSD) استفاده می کنند.

یکی از دلایل سرعت بالای آن این است که ارتباط مستقیمی بین مادربرد و SSD M.2 وجود دارد. سه نوع M.2 موجود است:

  • SATA: این گزینه از درایور AHCI استفاده می کند و از طریق کانکتور M.2 به درگاه SATA 3.0 مسیر می دهد. کند است، اما به طور گسترده سازگار است.
  • AHCI: اصطلاح Advanced Host Controller Interface یک گزینه کندتر است که در مادربردهای کم هزینه یافت می شود و برای سیستم عامل های قدیمی مناسب است. SSDهای متصل شده از طریق AHCI معمولا بیشتر شبیه DRAM عمل می کنند تا یک هارد دیسک استاندارد (HDD).
  • NVMe: اصطلاح Non-Volatile Memory Express یا NVM Express به طور خاص برای SSDهای نسل بعدی ایجاد شده است. در حالی که فضای ذخیره سازی NVMe با اتصالات PCIe استاندارد برای مادربردهای دسکتاپ در دسترس است، فرم فاکتور M.2 از کانکتور متفاوتی استفاده می کند.

در حالی که SSDهای mSATA خوب هستند، اگر مادربرد شما از M.2 پشتیبانی می کند، از فرصت استفاده کنید.

یک SSD M.2 چگونه است؟

علاوه بر دو نوع M.2، تفاوت هایی در کانکتورها خواهید دید. خرید نوع مناسب SSD M.2 برای اتصال روی مادربرد بسیار مهم است. سه پیکربندی موجود است که بر اساس موقعیت بریدگی، شکاف در رابط لبه متفاوت است.

  • B: بریدگی شش پین از سمت چپ است.
  • M: بریدگی پنج پین از سمت راست است.
  • B&M: دارای دو بریدگی است. اولی شش پایه از سمت چپ، دومی پنج پایه از سمت راست.

بدیهی است که قبل از خرید SSD M.2 باید مدارک مادربرد خود را بررسی کنید.

نحوه نصب درایو SSD M.2

قبل از نصب درایو SSD M.2، اقدامات احتیاطی ضد الکتریسیته ساکن را انجام دهید. همچنین مطمئن شوید که کامپیوتر را از برق جدا کرده اید. اگر یک دستگاه SSD M.2 را در لپ تاپ نصب می کنید، باتری را خارج کنید.

SSD M.2 مورد نظر خود را انتخاب کنید: با شناسایی یک دستگاه ذخیره سازی SSD M.2 بر اساس الزامات مادربرد و کلید پورت خود شروع کنید. این بدون شک سخت ترین جنبه فرآیند است. سایتی مانند PCPartPicker.com می تواند به شما کمک کند تا بر اساس مادربرد، اندازه مورد نیاز و بودجه خود انتخاب درستی داشته باشید.

کانکتور M.2 را شناسایی کنید: برخی از مادربردها دارای چندین پورت M.2 هستند. یکی ممکن است برای کارت شبکه یا دستگاه دیگری باشد. از طرف دیگر، مادربرد شما ممکن است پیکربندی خاصی برای استفاده بهینه داشته باشد. برای مثال ممکن است چهار یا چند درایو SATA داشته باشید که نیاز به استفاده از یک پورت M.2 خاص داشته باشند. بنابراین مهم است که اسناد مادربرد خود را بررسی کنید تا تأیید کنید که M.2 SSD باید به کدام پورت متصل شود.

نصب M.2 بدون کانکتور: آیا مادربرد شما اسلات M.2 ندارد؟ اگر چنین است، می توانید یک کارت آداپتور PCIe با اسلات M.2 خریداری کنید. اینها نسبتاً ارزان هستند، بنابراین اگر به فکر خرید یک SSD M.2 هستید، مجموع شما را زیاد افزایش نمی دهد. هیچ آداپتور PCIe برای لپ‌تاپ‌ها موجود نیست، اما محفظه‌های USB 3.0 برای درایوهای SSD M.2 در دسترس هستند. این ایده آل نیست و برای بوت کردن سیستم عامل بی فایده است. اما برای ذخیره سازی بسیار سریع (شاید برای ویرایش ویدیو با کیفیت بالا) این یک گزینه هوشمند است.

درایو SSD M.2 را نصب کنید: هنگامی که آماده نصب درایو SSD M.2 هستید، با برداشتن پیچ ایمن از درگاه شروع کنید. برای این کار از پیچ گوشتی سر فیلیپس استفاده کنید و پیچ را ایمن نگه دارید. چسباندن آن روی یک لکه بتونه چسب گزینه خوبی است. سپس، اطمینان حاصل کنید که درایو SSD و کانکتور با هم مطابقت دارند، سپس آن را با زاویه 30 درجه به داخل پورت بلغزانید. در برخی موارد، باید بدون تلاش زیاد به داخل بلغزد، اما ممکن است لازم باشد کمی آن را تکان دهید.

پس از ورود، باید در زاویه 30 درجه باقی بماند. یک فنر خفیف وجود دارد که اگر انتهای دیگر را به سمت پایین به سمت مادربرد فشار دهید، آن را خواهید دید. برای محکم کردن درایو SSD M.2، آن را به مادربرد فشار دهید، پیچ را ردیف کنید و آن را محکم کنید. توجه داشته باشید که موقعیت پیچ به طول SSD M.2 بستگی دارد. چندین سوراخ باید برای پشتیبانی از اندازه های مختلف SSD در دسترس باشد. مراقب باشید که SSD را بیش از حد سفت نکنید زیرا به آن آسیب می رساند. قبل از اینکه دوباره آن را بوت کنید، قاب کامپیوتر خود را تعویض کنید.

نحوه فعال کردن M.2 در BIOS/UEFI: شما باید دستگاه M.2 را در تنظیمات رایانه خود فعال کنید، بنابراین مستقیماً در صفحه BIOS/UEFI بوت شوید. به دنبال گزینه M.2 مربوط به اسلات PCI Express باشید. با فعال بودن آن، می توانید ویندوز یا هر سیستم عاملی را که ترجیح می دهید، نصب کنید. درایورهای SSD M.2 به‌ویژه برای اجرای سیستم‌عامل‌ها مناسب هستند تا اینکه به‌عنوان ذخیره‌سازی برای فایل‌های دیگر عمل کنند.

معایب استفاده از SSD M.2

در حالی که یک SSD M.2 می تواند به رایانه شما یک سیستم عامل فوق سریع بدهد، شما باید از معایب احتمالی آگاه باشید. به عنوان مثال، مادربردهای قدیمی با پشتیبانی از M.2 SSD ممکن است به گذرگاه PCIe متکی باشند، به این معنی که دستگاه ها به سرعت انتقال 6 گیگابیت بر ثانیه محدود می شوند. علاوه بر این، درایوهای SSD M.2 متصل به گذرگاه PCIe نمی توانند به عنوان درایو اصلی سیستم استفاده شوند.

مادربردهای جدیدتر این مشکل را ندارند، بنابراین ارزش بررسی این را دارد که سخت افزار شما سرعت مورد انتظار شما را ارائه دهد. در همین حال، محدودیت‌های طراحی مادربرد ممکن است نحوه تعامل دستگاه M.2 با بقیه سیستم را محدود کند. پهنای باند PCIe محدود است، به این معنی که افزودن SSD M.2 می‌تواند با سایر سخت‌افزارها تداخل ایجاد کند.

منبع
makeuseof
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا